2 januari 2024

Lunchwebinars over ethische commissies

Op dinsdag 16, 23 en 30 januari 2024 organiseert Filosofie in actie een drietal lunchwebinars die draaien om ethische commissies. Steeds meer organisaties in het publieke domein starten met een ethische commissie voor digitale zaken. Tijdens een van de webinars, die op 23 januari, zal Mariëtte van den Hoven gastspreker zijn. Mariëtte is professor Medische Filosofie en Ethiek. Zij is als hoofd van de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora van het Amsterdam UMC een van de drijvende krachten achter Xendens.

Het gesprek met Mariëtte zal onder meer ingaan op de vraag wat ethische commissie voor digitalisering kunnen leren van hun verwanten in andere domeinen. De lunchwebinars op 16 en 30 januari hebben respectievelijk De zin en onzin van ethische commissies (over het waarom van een ethische commissie) en De ideale commissie (over het werven van de juiste leden voor je commissie) als centraal thema.
Piek Knijff host de webinars. Zij heeft jarenlang in ethische commissies gezeten bij academisch ziekenhuizen en is oprichter van Filosofie in actie dat zich richt op de vraag wat filosofie in het hier en nu kan betekenen voor mens, organisatie en maatschappij.
De lunchwebinars worden gehouden van 12.00 tot 13.00 uur en zijn kostenloos bij te wonen door belangstellenden in dienst van de overheid of werkzaam voor een organisatie in het publieke domein. Inschrijven voor een van de of alle drie de webinars? Klik dan kan hier.


Terug naar nieuws

Populairwetenschappelijk boek Vaccins verschenen
Wat doe je als je je als wetenschapper zorgen maakt over de misinformatie en opzettelijke onzin over vaccins? meer...
Lezing: dé ethiek van AI bestaat niet
Onlangs hield Marieke Bak, medisch ethicus van Amsterdam UMC, een lezing op de collegedag van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. meer...
Hoe ga je om met onvrede over (onvrijwillige) zorg?
Het indienen van een klacht is een aangrijpende gebeurtenis. Hoe ga je om met de juridische en morele vraagstukken die voortkomen uit onvrede over zorg? meer...