10 april 2024

O-CURA magazine; inspiratiebron voor docenten

Vandaag ziet O-CURA inspiratiemagazine het licht! Een digitaal magazine boordevol uitnodigende voorbeelden van hoe je CURA kunt inbedden in onderwijs en opleiden. Daar staat O-CURA voor: CURA in Onderwijs & Opleiden.

Dit magazine is voor alle docenten die willen ontdekken hoe CURA ingebed kan worden in onderwijs. Docenten zijn ook zelf de aanleiding geweest voor het inspiratiemagazine. Dat vertelt Fleur Godrie namens het CURA-team. "We zagen mooie voorbeelden voorbijkomen van docenten die CURA zelf al gebruiken in hun onderwijs. Aanvankelijk wilden we een aantal van die lesplannen bundelen. Maar docenten willen de ruimte om hun eigen creatieve ideeën te vormen. Zo zijn we op het idee van dit inspiratiemagazine gekomen."

Het digitale magazine, dat mede tot stand is gekomen dankzij een ontwikkelvoucher van Xendens, start met de uitleg waar CURA voor staat (Concentreren, Uitstellen, Reflecteren en Actie ondernemen). Met dit laagdrempelige instrument kunnen zorgverleners - ook al tijdens hun studie of opleiding - gestructureerd reflecteren op moreel lastige vragen in de zorg. Daarnaast krijgen lezers een waaier van werkvormen en leerdoelen voorgeschoteld in de verschillende interviews, vertelt Fleur. "Dat samen met reacties van studenten op CURA in hun les maken van O-CURA een bron van inspiratie voor opleiding en onderwijs op alle niveaus."

Nieuwsgierig geworden naar het O-CURA inspiratiemagazine? Download 'm hier!


Terug naar nieuws

Populairwetenschappelijk boek Vaccins verschenen
Wat doe je als je je als wetenschapper zorgen maakt over de misinformatie en opzettelijke onzin over vaccins? meer...
Lezing: dé ethiek van AI bestaat niet
Onlangs hield Marieke Bak, medisch ethicus van Amsterdam UMC, een lezing op de collegedag van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. meer...
Hoe ga je om met onvrede over (onvrijwillige) zorg?
Het indienen van een klacht is een aangrijpende gebeurtenis. Hoe ga je om met de juridische en morele vraagstukken die voortkomen uit onvrede over zorg? meer...