30 september 2024

AI en ethische dilemma’s centraal op Zorg2025-bijeenkomst

Hoe ziet een werkdag van mensen in de zorg er over 5 jaar uit? Hoe helpt AI in de dagelijkse werkzaamheden? Tegen welke problemen loop je aan? Deze en andere vragen worden tijdens de Zorg2025-bijeenkomst van diverse kanten belicht. Corrette Ploem neemt een van die kanten voor haar rekening.

Op dinsdag 5 november van 15:00 tot 19:00 uur vindt in Café-restaurant Dauphine in Amsterdam de Zorg2025-bijeenkomst plaats over tegengestelde belangen en ethische dilemma's rond het gebruik van AI en data in de gezondheidszorg. Deze editie start met een korte voorstelling 'Zorgen voor AI' door actrice Margo Verhoeven. De theatrale monoloog gaat over hoe medici samenwerken met algoritmes. De voorstelling is gebaseerd op een grootschalig, 5-jarig onderzoek van Roanne van Voorst naar digitalisering in de zorg en geeft een inkijkje in de toekomst.

Aansluitend aan de voorstelling reflecteren twee sprekers op het theaterstuk. Prof. dr. Corrette Ploem, bijzonder hoogleraar vanwege KNMG inzake recht, AI, technologie en geneeskunde en Sebastiaan Berendsen, die naast zijn werk bij Deloitte promotieonderzoek doet aan de Vrije Universiteit naar fairness en bias in AI en algoritmes. Het gesprek wordt gemodereerd door Niel Oedit Doebé - Lid van Young in Board.

Na afloop van de discussie is er ruimte voor napraten en netwerken.

De Zorg2025-bijeenkomsten zijn een initiatief van Amsterdam Economic Board. De ontmoetingsavonden zijn gericht op het samenbrengen van zorginnovators, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. De bijeenkomst is gratis - registratie is verplicht. Aanmelden kan via deze link.


Terug naar nieuws

Artikel promovendus ERH gekozen tot Editor’s Choice Palliative Medicine
Arts en promovendus Bagas Wicaksono, werkzaam binnen de sectie Ethiek van Zorg, publiceerde onlangs zijn bevindingen van zijn doctoraalstudie naar palliatieve zorg aan huis in het landelijke Indonesië meer...
Arts verplicht tot hercontact patiënt?
Ben je als arts verplicht om contact met een patiënt op te nemen als er na verloop van tijd nieuwe kennis beschikbaar komt die een ander licht op eerdere testresultaten kan werpen? meer...
Research symposium Open Science
Op maandag 13 januari 2025 wordt er op de VU een Onderzoekssymposium gehouden over Open science . meer...